Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени сухи чушки по северняшки

Пълнени сухи чушки по северняшки

Пълнени сухи чушки по северняшки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Изпробвана рецепта за пълнени сухи чушки по северняшки - опитайте"

Необходими продукти

  • боб - 500 г сварен
  • чушки - 6 - 8 бр. сухи, червени
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. по желание
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • чубрица - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварен боб се отцежда. Няма значение от вида на боба, за това използвах червен - готово сварен от консерва. Лукът и морковът (не е задължителен) се почистват, нарязват на дребно и запържват в сгорещено олио.

Прибавят се сол на вкус, червеният пипер, джоджена и чубрицата. След кратко разбъркване се прибавя отцеденият боб. Оставя се да се позапържи, след което съдът с плънката се дръпва от котлона.

Сухите чушки се слагат в голяма купа и се заливат с вряла вода, за да омекнат. Отцеждат се от водата и се напълват с пържен боб. Отворът на всяка чушка се потапя в брашно, за да се запечата, след което чушките се нареждат в намаслена тавичка.

В тавичката се налива около една чаена чаша от водата, в която са се киснали чушките. Пекат се пълнените чушки във фурна за около 45 минути на 200 градуса.

Поднасяме Пълнени сухи чушки по северняшки, докато са още топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: