Домашната юфка на баба

08/09/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815922277
"Никой не може да направи вкусна домашна юфка като бабината - нали така "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо993
  • Преглеждания за месеца992
  • Преглеждания за седмицата732
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме прясното мляко с яйцата и солта до получаване на еднородна смес. Към течните съставки добавяме по малко от брашното.

Разбъркваме докато тестото започне да се отделя от купата. След това го преместваме на плота и го доомесваме.

Това тесто, а именно за юфката, трябва да бъде по-твърдо от това за хляб. Когато е готово го правим на късове с големина на яйце.

Покриваме ги с кърпа да не хващат кора.

Вземаме всяко топче и с помощта на точилка разточваме топчето , като ползваме и още малко брашно.

Оформяме кора с дебелина около 0.5 мм

Постиламе чисти кърпи на слънце и върху тях поставяме готовите кори. Трябва да се избере слънчев ден, за да могат корите да съхнат добре.

Готовите изсъхнали кори ги начупваме и ги поставяме в съд, за да се запекат за кратко във фурната.

Запичането става в загрята фурна на 170 градуса. Печем до приятен златист цвят.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар