Курабийките на баба

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Курабийките на баба
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"По-вкусни от бабините курабийки няма"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 650 г
  • захар - за поръсване
  • лимонова кора - или мандарина
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта. Добавя се кисело мляко с разбита в него сода да шупне.

Прибавя се олио, ванилия и корички от лимон или мандарина. Разбърква се на гъста каша, после се замесва на средно меко тесто за курабии.

Късат се парчета от тесто и оформяме топки, които се нареждат в тава. С четка се намазват с разбит жълтък и поръсваме с малко захар. Печем курабиите в загрята фурна на 180 градуса до златисто и хрупкава коричка.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих ги по тази рецепта, станаха страхотни! Само, че брашно слагах колкото преценя, да не става много твърдо тесто. И увеличих дозата на захарта!
08.08.2023 10:34