Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлата вода с щипка захар. Добавете сместа към пресято брашно заедно със солта. Добавяйки постепенно брашно, замесете меко и гладко тесто за милинки, което се оставя да втаса за 1 час на топло.
Натрошеното сирене разбъркайте с яйцата, за да направите плънката. От втасалото тесто късайте еднакви топчета, потапяйте в мас, разтегляйте с ръце и в средата им слагайте малко плънка.
Внимателно ги овалвайте пак на топка. Потапяйте ги пак в разтопена мас и ги подреждайте в тава едно до друго, с гънката надолу. Оставете да втасат пак за известно време.
Разтопете маслото със солта за заливката и сгъстете сместа с малко брашно, за да се получи смес с гъстотата на по-гъста боза. Залейте с нея домашните милинки и сложете да се пекат в загряна фурна първо отдолу.
Щом се надигнат и мазнината започне да цвърчи, пуснете на 220 градуса и отгоре и доизпечете милинките на баба.
Невероятни милинки по семейна рецепта!
Коментари