Капамата на Баба

НикиНики
Новак
2358413k
Капамата на Баба
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
280 мин.
Порции
1
"Капама от златните ръце на баба - няма как да не искаш още и още"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г
  • бутчета - 2 бр.
  • сланина - 200 г
  • луканка - 1 бр.
  • зеле - 1 бр. средна
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Капамата на Баба - радост за малки и големи на трапезата.

Бутчетата почистваме и измиваме. Месото нарязваме на филийки.

Зелето оставяме в гевгир да се отцеди от сока, след това го нарязваме на ситно, поставяме го в дълбок съд заедно с почистения и измит ориз, поръсваме с червен пипер и разбъркваме продуктите за капамата.

Започваме да подреждаме продуктите в гювеча, като ги редуваме.

Слагаме си дафиновия лист и заливаме със зелева чорба.

Печем капамата на 150 градуса за 4 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: