Миди с бяло вино

23/08/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре мидите в солена вода. С помощта на нож ги отваряме внимателно и изваждаме вътрешността.

Слагаме ги да се задушат на силен огън в маслото, бульона, разтворен в една чаша вода, сол, черен пипер и лимоновия сок.

За соса, с който ще ги залеем, запържваме морковите с лука и брашното.

Добавяме малко от мидения бульон и застройваме с жълтъците и виното.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар