Гювеч с месо и зеленчуци

АнабелАнабел
Копирайтър
357
3
50
21/08/2019
"Всичко става толкова вкусно, че не можем да решим от кое да сложим по повече - от месото или от зеленчуците "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 283
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се задушава в мазнината. След като се позапържи, се прибавят обелените и нарязани картофи.

Отгоре върху тях почистените и нарязани на по-дребно зеленчуци, като патладжанът след като се нареже на кубчета се слага в купа с подсолена вода, за да му се отнеме горчивият вкус.

Върху зеленчуците се посипва сол на вкус, червен пипер и брашно. В тенджерата се налива вода до нивото на продуктите, похлупва се и гювечът се оставя да се готви на тих огън, като от време на време се разбърква.

Когато е готов, се поръсва с пресен магданоз или други подправки по избор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар