Постно прясно зеле с ориз на фурна

16/08/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се измива и нарязва на ситно. Поръсваме го със сол и го притриваме. Оризът се почиства, ако има нужда, и се измива.

Лукът се нарязва на ситно, след това и чесън. Доматите се обелват и нарязват на кубчета. В тава запържваме за кратко кромида и чесъна, към тях прибавяме зелето.

Овкусяваме с подправките и изсипваме 1 к.ч. ориз. Прибавяме вода - две кафени чаши, защото зелето пуска вода също. Пъхаме във фурната за 30 минути на 180°С.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар