Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Класически френски омлет

Класически френски омлет

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Класически френски омлет
Снимка: Геновева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"И като каже някой изкусително по френски, веднага за този омлет си мислим"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • масло
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват леко с вилица, като внимавате да не се получи много пяна. Добавете сол. Използвайте чугунен тиган. Но ако нямате, и такъв с незалепващо покритие ще свърши работа.

Сложете малка бучка масло в тигана и изчакайте да се стопи. След това изсипете яйчената смес. Разпределете сместа добре и я разбърквайте съвсем леко, докато яйцата побелеят и започнат да се втвърдяват.

С шпатула надигнете от единия край, така че да се завие омлетът и да изтече течната част. Така, докато приключите със завиването, ще получи добре навит омлет. Обърнете го в чиния и го поръсете с кашкавал. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: