Начин на приготвяне
300 грама брашно, маята, солта и захарта се смесват и се разбъркват добре
В друга купа смесете водата заедно със сухото мляко и бъркайте, докато млякото се разтвори.
Загрейте млякото до 70-80 градуса и го смесете в купата на миксера със сухата смес, прибавете и маслото.
Бърка се, докато се получи хомогенна смес, след което се прибавя едно яйце. Сместа се разбива още 4 минути. Към нея се прибавя постепенно останалото брашно до получаване на еластично тесто.
Извадете тестото от миксера, покрийте го с влажна кърпа и го оставете в хладилника между 2 и 12 часа в зависимост от това колко бухнали искате да са кроасаните.
Охладеното тесто се разделя на 3 топки. На набрашнена повърхност разточете всяка топка с точилка. Изрязват се 8 триъгълници с нож.
Триъгълниците се навиват като соленки, подреждат се в добре намазнена тава.
Второто яйце се разбива с малко вода и се намазва върху кроасаните.
Френските кроасани се пекат 18 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.
Сервирайте със сладко или масло.
Коментари