Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Френски омлет по селски

Френски омлет по селски

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Френски омлет по селски
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • бял пипер - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • чушки - 3 ленти червена
  • праз
  • бекон - 3 ленти
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан праз лук, чушката нарязана на ивици и лентички бекон.

Разбърква се периодично, докато омекнат зеленчуците и беконът стане златист. Изваждат се в чиния.

В купа се разбиват яйцата с вилица, добавя се прясно мляко, щипка сол и бял пипер. В същият тиган се сипва яйчената смес.

С дървена лъжица се придърпва отгоре към средата и отдолу нагоре. Когато отдолу омлетът стане златист, накланяме тигана на една страна и с лъжицата се избута течната яйчена смес да отиде отдолу и да стегне. Така след 3-4 минути омлетът е готов.

Сипва се плънката в едната част, а с другата половина се захлупва отгоре. Сервира се веднага, може и с гарнитура. Лесно и вкусно предложение от френската кухня!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: