Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата със спанак

Фритата със спанак

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Фритата със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Езикът ни се върза на фльонга, докато кажем фритата, но пък какъв вкус - божествен"

Необходими продукти

  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • сол
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • магданоз - 3 с.л. наситнен
  • масло - 3 с.л.
  • За гарниране
  • спанак - 700 г
  • чери домати - 4 бр.
  • царевица - 4 с.л. от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме добре яйцата с млякото, добавяме магданоза и подправяме на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче.

Почистваме и измиваме спанака, бланшираме го за кратко и го отцеждаме добре, наситняваме го.

Намазняваме тава и в нея изсипваме омлета, отгоре разпределяме спанака, нарязаните на четвъртинки чери домати и царевицата и печем за 5 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна е намалязаме на 220 градуса, допичаме за 10 минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: