Начин на приготвяне
Пуснете почистения зелен фасул във вряща подсолена вода и варете до готовност. Спанакът се нарязва и се задушава в дълбок тиган в смес от олио и масло. Когато омекне, добавете към него и сварения фасул.
В дълбока купа разбиваме енергично яйцата. Добавяме сметаната и задушените зеленчуци и бъркаме до получаването на еднородна смес. Подпровяме с половината количество наситнени зелени подправки, сол и черен пипер и обърква.
Нарязваме багетите на тънки филии, които запичаме в тиган с малко масло от двете страни. Заливаме запечените багети с яйчената смес и готвим още 5-6 минути.
Сваляме от котлона, покриваме за 10 минути за да се задуши, наръсваме с остатъка от зелените подправки и поднасяме още топло.