Зелена фритата

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Зелена фритата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • спанак - 50 г
  • сметана - 2 с.л.
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио
  • васло
  • багети - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете почистения зелен фасул във вряща подсолена вода и варете до готовност. Спанакът се нарязва и се задушава в дълбок тиган в смес от олио и масло. Когато омекне, добавете към него и сварения фасул.

В дълбока купа разбиваме енергично яйцата. Добавяме сметаната и задушените зеленчуци и бъркаме до получаването на еднородна смес. Подпровяме с половината количество наситнени зелени подправки, сол и черен пипер и обърква.

Нарязваме багетите на тънки филии, които запичаме в тиган с малко масло от двете страни. Заливаме запечените багети с яйчената смес и готвим още 5-6 минути.

Сваляме от котлона, покриваме за 10 минути за да се задуши, наръсваме с остатъка от зелените подправки и поднасяме още топло.

Рейтинг

3.8
51
44
30
21
10
Дай твоята оценка: