Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фритата»Фритата с макарони

Фритата с макарони

Фритата с макарони
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • макарони - 150 г
  • чушки - 2 бр.
  • олио
  • луканка - 150 г
  • кюфтета - 1 бр. печено
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • сирене - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 1/2 връзка див
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се тенджерка с вода да заври. Посолява се. Сипват се макароните да се сварят според указанията на пакета. Изцеждат се.

Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на парченца. В тиган се слага олио да загрее. Пържат се чушките.

Луканката и кюфтето се нарязват на парченца. Магданозът и дивият чесън се измиват и нарязват на ситно. Сиренето се нарязва на малки кубченца.

Всички продукти за богатата фритата, както и царевицата се слагат в тавичка. Яйцата се чукват в купа. Разбиват се, подправят се със сол и черен пипер.

Добавят се в тавичката и се разбъркват. Кашкавалът се настъргва. Фритатата с макарони се поръсва с кашкавала. Изпича се в загрята на 200 градуса фурна.

Сервирайте бързото и много вкусно ястие с яйца и в случая - с макарони с подходяща гарнитура по желание!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: