Фритата на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Фритата на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
24/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Фритата на фурна - вижте какви са тайните за приготвянето ѝ"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • зехтин - 4 с.л.
  • червени чушки - 5 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 70 г
  • извара - 50 г
  • сол
  • черен пипер - 2 щипки
  • кълнове - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, слагат се в плик и се затварят за да се задушат. Обелват се, почистват от дръжки, семки и се нарязват.

Лукът се почиства и реже на дребно. Слага се направо в тавичката за печене с малко зехтин да се запържи. След като се задуши се прибавят нарязаните чушки.

Зеленчуците се разбъркват периодично. В купа се разбиват яйцата заедно със сиренето и изварата до еднородна смес.

Прибавя се малко сол, ако е необходимо и смлян черен пипер. Яйчената смес се излива върху лука и чушките, след което фритатата се слага във фурната.

Пече се на 200 г (предварително загрята фурна) за около 10 минути. Сервира се поръсена с кълнове.

Фритатата на фурна е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: