Лятна фритата

Лятна фритата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Иска ви се да опитате лятната фритата, нали"

Необходими продукти

  • лук - 1 малка глава
  • тиквички - 1 бр. малка
  • моркови - 1 бр. малък
  • чери домати - 3 бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • кренвирши - 1/2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 3 бр. големи
  • сирене - 80 г натрошено
  • магданоз
  • босилек
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотна фритата с тиквички - чудесна за обяд.

В тиган се загрява олио, запържва се нарязан ситно лук, чесън, тиквички на кубчета, настърган морков поръсени с малко сол и наливаме малко вода .Разбърква се и готвим докато омекнат и водата се изпари.

В купа се разбиват яйцата, смесваме с натрошено сирене, сол, черен пипер, магданоз и след като зеленчуците леко се охладят смесваме всички продукти.

Сипва се върху хартия за печене в тава 24 см.

Отгоре върху готовата фритата нареждаме чери доматчета, поръсваме босилек и малко черен пипер. Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, около 15-18 минути и е готово яденето.

Изваждаме, след 5 минути се нарязва пухкавия омлет и сервираме с люта чушка за разкош. Вкусна лятна фритата, опитайте!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: