Начин на приготвяне
Страхотна фритата с тиквички - чудесна за обяд.
В тиган се загрява олио, запържва се нарязан ситно лук, чесън, тиквички на кубчета, настърган морков поръсени с малко сол и наливаме малко вода .Разбърква се и готвим докато омекнат и водата се изпари.
В купа се разбиват яйцата, смесваме с натрошено сирене, сол, черен пипер, магданоз и след като зеленчуците леко се охладят смесваме всички продукти.
Сипва се върху хартия за печене в тава 24 см.
Отгоре върху готовата фритата нареждаме чери доматчета, поръсваме босилек и малко черен пипер. Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, около 15-18 минути и е готово яденето.
Изваждаме, след 5 минути се нарязва пухкавия омлет и сервираме с люта чушка за разкош. Вкусна лятна фритата, опитайте!