Начин на приготвяне
В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан праз лук, чушката нарязана на ивици и лентички бекон.
Разбърква се периодично, докато омекнат зеленчуците и беконът стане златист. Изваждат се в чиния.
В купа се разбиват яйцата с вилица, добавя се прясно мляко, щипка сол и бял пипер. В същият тиган се сипва яйчената смес.
С дървена лъжица се придърпва отгоре към средата и отдолу нагоре. Когато отдолу омлетът стане златист, накланяме тигана на една страна и с лъжицата се избута течната яйчена смес да отиде отдолу и да стегне. Така след 3-4 минути омлетът е готов.
Сипва се плънката в едната част, а с другата половина се захлупва отгоре. Сервира се веднага, може и с гарнитура. Лесно и вкусно предложение от френската кухня!