Пролетен омлет

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Пролетен омлет
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
26/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"По свежите зеленчуци ще познаете, че това е уханен пролетен омлет"

Необходими Продукти

  • пресен лук - 2 връзки
  • киселец - 2 шепи
  • левурда - 5 - 6 листенца
  • яйца - 4 бр
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 к.л.
  • краве сирене - 150 г
  • краве масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, киселецът и левурдата се почистват, измиват и се наситняват.

Яйцата се разбиват, прибавят се брашното, бакпулверът, а след това и прясното мляко.

Разбърква се с помощта на телена бъркалка, прибавя се натрошеното сирене и отново се разбърква.

Маслото се загрява в тиган и в него се задушават нарязаните зеленчуци. След като се задушат, в тигана се изсипва яйчената смес.

Тиганът се похлупва с капак, температурата на котлона се намалява и омлетът се готви, докато се стегне.

Ако тиганът е с термоустойчива дръжка, може да се сложи във фурна за кратко за по-хубав загар на вашия пролетен омлет.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: