Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Пролетен кекс с лапад

Пролетен кекс с лапад

Пролетен кекс с лапад
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Този кекс е чудесен начн да включите лапада в своето пролетно меню"

Необходими продукти

  • лапад - 200 грама
  • колбас - 200 - 250 грама
  • брашно - 300 грама
  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 2ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 брой (10 г)
  • черен пипер
  • семена микс
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата до получаване на пухкава смес. Добавете към тях пресятото с бакпулвера брашно, олото и млякото.

Разбъркайте сместа и добавете ситно нарязаните лапад и колбас по ваш избор.

Сложете хартия за печене в правоъгълна тава.

Сипете вътре сместа и поръсете със семената микс.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете соления кекс до готовност - около 40 минути.

Охладете и нарежете.

Пролетният кекс с лапад е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: