Начин на приготвяне
Загрейте грила на висока температура. Измийте спанака и магданоза.
Нарежете количество от магданоза, равняващо се на 2 с.л. Загрейте зехтина в тиган. Обелете и нарежете лука, запържете го за 3-4 минути, като разбърквате.
Нарежете гъбите на четвъртинки и ги добавете към лука и пържете още няколко минути, като бъркате често. Сипете спанака и гответе, като разбърквате от време на време.
Добавете кашуто и намалете котлона. Счупете яйцата в купа, прибавете 2 с.л. студена вода и нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер, разбийте. Сипете сместа с яйцата при спанака и пържете 5 минути, докато омлетът със спанак се запържи равномерно.
Настържете чедъра и поръсете върху вкусния омлет.
Прехвърлете омлета в тава и запечете за 2-3 минути на грила.
Омлет с гъби и спанак - вкусотия за всяка трапеза.