Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъби и спанак

Омлет с гъби и спанак

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Омлет с гъби и спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • спанак - 250 г млад
  • яйца - 5 бр.
  • чедър - 85 г
  • кашу - 75 г печено
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - 1 малка връзка
  • черен пипер
  • гъби - 350 г
  • лук - 1 малка глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила на висока температура. Измийте спанака и магданоза.

Нарежете количество от магданоза, равняващо се на 2 с.л. Загрейте зехтина в тиган. Обелете и нарежете лука, запържете го за 3-4 минути, като разбърквате.

Нарежете гъбите на четвъртинки и ги добавете към лука и пържете още няколко минути, като бъркате често. Сипете спанака и гответе, като разбърквате от време на време.

Добавете кашуто и намалете котлона. Счупете яйцата в купа, прибавете 2 с.л. студена вода и нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер, разбийте. Сипете сместа с яйцата при спанака и пържете 5 минути, докато омлетът със спанак се запържи равномерно.

Настържете чедъра и поръсете върху вкусния омлет.

Прехвърлете омлета в тава и запечете за 2-3 минути на грила.

Омлет с гъби и спанак - вкусотия за всяка трапеза.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: