Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Френски фламбиран омлет

Френски фламбиран омлет

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Френски фламбиран омлет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • масло - 20 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ром - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме на пищна пяна със захарта и солта, а белтъците - на твърд сняг.

Внимателно ги смесваме.

Разделяме сместа на две части и изпържваме в маслото два омлета, като повдигаме краищата, за да не изтече сместа.

Сгъваме ги на две и ги поставяме в затоплени чинии. Заливаме ги с по 1 с.л. ром и ги запалваме. Поднасяме ги горящи.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: