Френски крокети

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Френски крокети1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. хладко
  • хляб - 1 филия
  • лук - 1 глава
  • сланина - 100 г пушена
  • масло - 1 с.л.
  • телешко месо - 300 г мляно
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 1 брой
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете с прясното мляко филията стар хляб. В сгорещеното масло запържете ситно скълцания лук. Нарежете пушената сланина ситно.

Смесете в съд телешката кайма с накиснатия хляб, лука, сланината, сол и черен пипер на вкус и омесете каймата с накълцания магданоз и яйцето.

Омесете сместа с мокри ръце и оформете от нея топчета. Овалвайте ги в брашно и ги изпържете в обилно количество сгорещена мазнина.

Поднесете френските крокети с гарнитура от картофено пюре или салата.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: