Бистра боб чорба

ГеновеваГеновева
Копирайтър
209
972
1k
75
2
Бистра боб чорба
Снимка: Геновева
1 / 3
25/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се почиства и се накисва в студена вода да престои за през нощта. На другия ден изливаме водата и пълним нова студена вода и слагаме боба да се вари на бавен огън.

След като водата заври, прецеждаме боба, изхвърляме водата и наливаме гореща такава, след което слагаме пак да се вари на котлона. След като заври отново, добавяме олио и нарязаният лук на кубчета.

След като поври лукът добавяме и нарязаните чушка, моркови и домат. Това колко време ще варим боба зависи от сорта, който сме взели и от това дали е много стар или пресен боб. Но за около 60-90 минути обикновено бобът се сварява.

След като зърната са омекнали и бобът и зеленчуците са сварени, овкусяваме със сол, джоджен и магданоз. Сервираме бобът горещ и по възможност в керамична купичка, за да стои по-дълго време топъл. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: