Люта боб чорба

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Люта боб чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • фасул - 300 г зрял
  • домати - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • целина - 1 парче
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода за една нощ. На другия ден го изплакнете, налейте 7 ч.ч. чиста вода и го възварете.

Щом кипне сипете мазнината, захлупете в варете на тих огън. Когато бобът поомекне, прибавете целите люти чушлета, ситно нарязаните моркови, лук и целина.

Доварете боба на тих огън, а малко преди края добавете ситно нарязаните домати, посолете и поръсете с джоджен и магданоз.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: