Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Нюрнбергски крем с кафе

Нюрнбергски крем с кафе

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Нюрнбергски крем с кафе1 / 2
06/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Наслада с дъх на кафе - ето това ви каним да опитат днес"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 150 г
  • жълтъци - 6 бр
  • нескафе - 2 ч.л
  • желатин - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • течна сметана - 200 мл
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва заедно със захарта.

Жълтъците се разбиват с телена бъркалка в подходяща метална купа и се налива горещото мляко при непрекъснато разбиване.

Купата се поставя в по-тесен съд с кипяща вода, така че тя да не достига дъното му, и сместа се разбива с тел около 5 – 10 минути, докато се получи лек крем.

В него се прибавя кафето, разтворено в 2 с.л гореща вода, и се разбърква.

Желатинът се накисва в 5-6 с.л студена вода и се оставя 5 минути да набъбне.

Загрява се на умерен огън, без да кипва, докато се превърне в течен сироп.

Излива се в купата с яйчена смес, добавя се ванилията и се разбърква добре.

В суха купа се разбива сметаната до пухкавост.

Разбърква се с яйчената смес и готовият крем се излива в десертни чашки.

Нюрнбергският крем с кафе ставя се да престои в хладилник 3 – 4 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: