Начин на приготвяне
Отделете една чаша от млякото и в него разтворете нишестето заедно с пудрата захар.
Останалото мляко изсипете в тенджера и го сложете на котлона - добавете и захарта.
Бъркайте, докато се разтвори захарта и след това прибавете разтвореното нишесте.
Продължете да бъркате и щом кремът се сгъсти, добавете ванилията.
Разделете го в две купи - в едната настържете бял шоколад, а в другата черен шоколад. Добавете и по малко масло.
Разтворете кафето в малко вода и го изсипете в купата с черния шоколад.
Бъркайте кремовете добре, за да се разтопи изцяло шоколадът.
В десертни чашки сипвайте едновременно от двата крема, така че да се получат шарки.
Украсете шоколадовия крем по желание.
Двуцветният крем с нес кафе е много вкусен.