Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 150 градуса. Смесете в тенджера сметаната, млякото и кафето на прах и оставете бавно да заври.
В голяма купа разбъркайте жълтъците с кондензираното мляко. Снемете кафеената смес от котлона в енергично я разбъркайте с яйчната. Разпределете сместа в чашки за кафе или купички.
Сложете ги в дълбока тава и долейте гореща вода, колкото да покрие 2/3 от височината на чашите. Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече за 40 минути.
След това внимателно извадете и оставете чашките с крем леко да се охладят. Поръсете по цялата повърхност на кремчетата с пудра захар и отново ги сложете в загряната фурна на най-горното ниво да се карамелизират за 5-6 минути.
Като алтернатива може да използвате готварска горелка за карамелизирането. Преди да поднесете охладете леко.
Коментари