Нюрнбергски крем с кафе

06/08/2019
"Наслада с дъх на кафе - ето това ви каним да опитат днес "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва заедно със захарта.

Жълтъците се разбиват с телена бъркалка в подходяща метална купа и се налива горещото мляко при непрекъснато разбиване.

Купата се поставя в по-тесен съд с кипяща вода, така че тя да не достига дъното му, и сместа се разбива с тел около 5 – 10 минути, докато се получи лек крем.

В него се прибавя кафето, разтворено в 2 с.л гореща вода, и се разбърква.

Желатинът се накисва в 5-6 с.л студена вода и се оставя 5 минути да набъбне.

Загрява се на умерен огън, без да кипва, докато се превърне в течен сироп.

Излива се в купата с яйчена смес, добавя се ванилията и се разбърква добре.

В суха купа се разбива сметаната до пухкавост.

Разбърква се с яйчената смес и готовият крем се излива в десертни чашки.

Нюрнбергският крем с кафе ставя се да престои в хладилник 3 – 4 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар