Нюрнбергски крем с кафе

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
06/08/2019
"Наслада с дъх на кафе - ето това ви каним да опитат днес "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо225
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пудинг

Начин на приготвяне

Млякото се кипва заедно със захарта.

Жълтъците се разбиват с телена бъркалка в подходяща метална купа и се налива горещото мляко при непрекъснато разбиване.

Купата се поставя в по-тесен съд с кипяща вода, така че тя да не достига дъното му, и сместа се разбива с тел около 5 – 10 минути, докато се получи лек крем.

В него се прибавя кафето, разтворено в 2 с.л гореща вода, и се разбърква.

Желатинът се накисва в 5-6 с.л студена вода и се оставя 5 минути да набъбне.

Загрява се на умерен огън, без да кипва, докато се превърне в течен сироп.

Излива се в купата с яйчена смес, добавя се ванилията и се разбърква добре.

В суха купа се разбива сметаната до пухкавост.

Разбърква се с яйчената смес и готовият крем се излива в десертни чашки.

Нюрнбергският крем с кафе ставя се да престои в хладилник 3 – 4 часа.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар