Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Бял сладкарски крем за торти и сладкиши

Бял сладкарски крем за торти и сладкиши

Бял сладкарски крем за торти и сладкиши
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • течна сметана - 100 мл
  • масло - 1 с.лъжица
  • ягоди - 10 броя
  • сметана - 100 мл (разбита)
  • захар - 2 с.л.
  • бял шоколад - 100 грама
  • жълтъци - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ягодите и ги намачкайте. Претрийте ги добре през цедка, да се отдели сокът от тях.

Разбийте жълтъците заедно със захарта до получаването на хубав пухкав крем.

Сипете течната сметана в тенджерка и кипнете. Добавете белия шоколад и когато се разтопи прибавете разбитите жълтъци. Налейте сока от ягоди, разбъркайте за кратко и свалете от огъня.

Към крема прибавете маслото и оставете да се охлади. Едва тогава добавете разбитата сметана.

Може да го използвате за крем за торти или пък да насипете в чашки и да охладите в хладилника, след което да поднесете за директна консумция, украсен с ягоди.

Белият сладкарски крем за торти и сладкиши е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: