Крем за торти и рула

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Крем за торти и рула
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • прясно мляко - 700 г
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 60 г
  • царевично нишесте - 60 г
  • масло - 50 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • банани - 2 бр. зрели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се 400 мл прясно мляко със захар и ванилия. Отделно се разбиват жълтъците с нишестето, брашното и останалото прясно мляко, бърка се с телена бъркалка.

На тънка струя сипваме разбити жълтъци и бъркаме с тел да не загори.

Котлонът е на средна степен. Когато кремът се сгъсти, се сваля от огъня. Добавяме маслото, да се разтопи и оставяме да се охлади малко.

Обелени зрели банани се намачкват с вилица на пюре и смесваме с крема. Сипваме в чаши и сервираме с кръгчета банан.

Вкусно кремче, което може да се поднесе като десерт. Но е подходящо и за намазване на торти, рула и други сладкиши.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: