Люта рибена чорба

21/07/2019
Зорица
отЗорицаЕнтусиаст6991691
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на едро, морковите и целината се обелват и нарязват на кубчета.

В тенджера се слага обезкостената риба, нарязана на едри парчета, лука, морковите, целината, почистените от семената и нарязани на ситно сладка и люти чушки, дафиновите листа, солта и се налива водата.

Вари се около 30-35 минути на умерен котлон. Добавят се фидето и обелените и накълцани на ситно домати. Вари се още десетина минути.

Чорбата се сваля от котлона, добавя се маслото и лютия червен пипер, ситно нарязаните магданоз, босилек и девесил, скълцаните скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус, разбърква се и се сервира украсена с резенчета лимон.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар