Ezine.bg»Рецепти»Пица»Хачапури»Хачапури с кашкавал на тиган

Хачапури с кашкавал на тиган

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k8732
Хачапури с кашкавал на тиган
Снимка: Мария Симова
1 / 4
15/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Хачапури с кашкавал на тиган - ще искате и за из път"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 0, 5 ч.л.
  • сол - 0, 5 ч.л.
  • захар - 0, 5 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 350 г +около 30 г за разточване
  • плънка
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • масло - около 30 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата. Добавете захарта, солта и яйцето, разбъркайте до еднородна смес. Прибавете брашното и разбъркайте, добавете олиото и замесете меко тесто за класически питки хачапури.

Разделете тестото на 4 еднакви по големина топки, всяка топка разточвате на тънка кора. Завийте корите и си пригответе плънката. Настържете сиренето и кашкавала на едро ренде, добавете яйцето и щипка черен пипер, разбъркайте и от сместа оформете 4 еднакви топчета.

Поставете топчетата плънка в средата на корите, защипете краищата на бохча и оформете малка питка. Всяка питка разточете внимателно на кора според големината на тигана ви. При точенето плънката се разпространява заедно с тестото равномерно.

Нагрейте тигана и го намажете с малко масло, поставете една от пълнените питки и покрийте тигана с капак. Печете до златисто кафяв цвят на питката и обърнете от другата страна. Намажете изпечената страна с масло и покрийте с капака, да се изпече и от другата страна.

Така процедирате с всичките 4 хачапури с кашкавал. След като ги вадите от тигана, намажете и ненамазаната страна с масло. Меки, бързи, лесни и невероятно вкусни хачапури!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: