Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Точени банички със сирене и кашкавал на тиган

Точени банички със сирене и кашкавал на тиган

Точени банички със сирене и кашкавал на тиган
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 3
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ще забравим веднага за диетата си, когато усетим аромата от кухнята на топли банички със сирене и кашкавал"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 400 мл
  • брашно - 700 грама
  • суха мая - 7 грама
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • кашкавал - 150 грама
  • сирене - 500 грама
  • олио - или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно със солта. В средата направете кладенче и сипете в него олиото и предварително разтворената с малко топла вода мая. Постепенно замесете меко тесто.

Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло за около час.

В една купа настържете кашкавала, а в друга натрошете сиренето.

Откъснете топче от тестото, което е със средна големина. Набрашнете плота и разточете топчето до получаване на кръг.

Намажете кората с малко разтопено масло (или олио), поръсете със сирене и кашкавал.

Загънете кората от всички страни и внимателно разточете пак. Процедирайте така до изчерпване на продуктите.

Намазнете много добре тиган и изпечете баничките и от двете страни до пълна готовност.

Точените банички със сирене и кашкавал на тиган са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: