Начин на приготвяне
Наливаме млякото, зехтина, добавяме яйцето и разбиваме добре. Към сместа добавяме бакпулвера и брашното.
С тази смес замесваме меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме настрани.
Плънката за хачапури приготвяме, като смесваме трите продукта и рендосваме кашкавала и сиренето на едро ренде.
Разделяме си тестото на 10 топки. Всяка топка разточваме и кръг.
В средата на всеки кръгслагаме от плънката, като краищата събираме като торбичка. Обръщаме тази торбичка и притискаме леко с ръка.
След това разточваме внимателно с точилка. Поставяме тиган на котлона и изсипваме мазнина.
Поставяме питките и пържим до зачервяване. След като ги извадим, намазваме с масло.