Начин на приготвяне
В топла вода поставяме, маята, захарта и 2 с.л. брашно. Получава се тесто, което покриваме и оставяме на топло за 10 минути, докато шупне маята.
В купа пресяваме брашното заедно със солта и омесваме тесто. Оставяме настрана, за да втаса, което след това разделяме на 4 части.
Всяка част разточваме на овална питка. Навиваме си срещуположните краища, като в края прищипваме. Стават като лодки или пиде.
Хлебчетата пълним с изварата и оставяме на страна за около 10 минути. Загряваме си фурната на 180 градуса и поставяме питките да се се пекат за 20 минути.
Разбиваме си яйцето и във всяка питка го изсипваме, като разбъркваме със сиренето. Отново поставяме във фурната и печем за още 5 минути.
След като извадим от фурната питките хачапури, в средата поставяме по бучка масло и поръсваме с шарената сол.