Начин на приготвяне
Маята, солта, захарта и 1 с.л. брашно поставяме в съд. Към тях добавяме 200 мл топло мляко.
Разбъркваме добре с дървена лъжица и завиваме с кърпа. Оставяме така маята да шупне добре.
През това време в купа разделяме брашното на две части, като в едната част поставяме яйцето и добавяме шупналата мая.
Отново всичко бъркаме до получаването на тесто, като при бъркането добавяме от брашното, което сме оставили настрана.
Поставяме готовото тесто в съда, в който ще печем, като намазваме леко с масло, при мен това е стъклена купа.
Покриваме с кърпа и оставяме да почива за около 30 минути.
Когато отмине времето поставяме хляба в уреда, нагласяваме на 20 минути с едно обръщане на 160 градуса.
Печеният хляб в Еър Фрайър е готов.