Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Печен хляб в Еър Фрайър

Печен хляб в Еър Фрайър

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печен хляб в Еър Фрайър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"С всяко ястие си хапваме от този печен хляб"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • мая за хляб - четвърт кубче (10 г)
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л
  • брашно - около 400 г (за меко тесто)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, солта, захарта и 1 с.л. брашно поставяме в съд. Към тях добавяме 200 мл топло мляко.

Разбъркваме добре с дървена лъжица и завиваме с кърпа. Оставяме така маята да шупне добре.

През това време в купа разделяме брашното на две части, като в едната част поставяме яйцето и добавяме шупналата мая.

Отново всичко бъркаме до получаването на тесто, като при бъркането добавяме от брашното, което сме оставили настрана.

Поставяме готовото тесто в съда, в който ще печем, като намазваме леко с масло, при мен това е стъклена купа.

Покриваме с кърпа и оставяме да почива за около 30 минути.

Когато отмине времето поставяме хляба в уреда, нагласяваме на 20 минути с едно обръщане на 160 градуса.

Печеният хляб в Еър Фрайър е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: