Начин на приготвяне
Крилцата се измиват и почистват, прехвърлят се в тенджера с 2 литра студена вода, добавя се щипка сол, дафиновите листа, бахар и няколко зърна черен пипер.
След като крилцата се сварят, се изваждат с решетъчна лъжица, а бульонът се прецежда.
В прецедения бульон се добавят нарязаните лук, целина, морков и картофи и зеленчуците се варят 10-15 минути, накрая се добавят и пилешките крилца.
Киселото мляко и яйцата се разбъркват в отделна купичка, подправят се със сол и черен пипер и пресованата скилидка чесън.
Отделят се два черпака от бульона, колкото леко да поизстинат, и се смесват с яйчената смес.
Застройката за пилешката супа се изсипва постепенно при непрекъснато бъркане в тенджерата и супата се връща на котлона за няколко минути на умерена температура.
Накрая се добавя към вкусната пилешка супа кравето масло и супата се поръсва със ситно нарязани листа магданоз и целина.
Добър апетит с моята супа от пилешки крила!