Супа от пилешки крила

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Супа от пилешки крила
Снимка: Чародейката
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Пилешка супа за стомаха и душата"

Необходими продукти

  • пилешки крила - 750 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 5 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • кромид лук - 1 глава
  • целина - 1 или 2 стъбла с листата
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • краве масло - 40 г
  • яйца - 2 бр. на стайна температура
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се измиват и почистват, прехвърлят се в тенджера с 2 литра студена вода, добавя се щипка сол, дафиновите листа, бахар и няколко зърна черен пипер.

След като крилцата се сварят, се изваждат с решетъчна лъжица, а бульонът се прецежда.

В прецедения бульон се добавят нарязаните лук, целина, морков и картофи и зеленчуците се варят 10-15 минути, накрая се добавят и пилешките крилца.

Киселото мляко и яйцата се разбъркват в отделна купичка, подправят се със сол и черен пипер и пресованата скилидка чесън.

Отделят се два черпака от бульона, колкото леко да поизстинат, и се смесват с яйчената смес.

Застройката за пилешката супа се изсипва постепенно при непрекъснато бъркане в тенджерата и супата се връща на котлона за няколко минути на умерена температура.

Накрая се добавя към вкусната пилешка супа кравето масло и супата се поръсва със ситно нарязани листа магданоз и целина.

Добър апетит с моята супа от пилешки крила!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: