Люта рибена чорба

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
1898938153414
Люта рибена чорба
Снимка: Чародейката
2 / 6
21/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шаран - 400 г, филе, или толстолоб
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • целина - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • люти чушки - 2 бр. червена
  • люти чушки - 2 бр. зелена
  • дафинов лист - 3 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1, 5 л
  • фиде - 1 к.ч.
  • домати - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • девесил - 1 к.ч. пресен
  • босилек - 3 - 4 свежи листа
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и нарязва на едро, морковите и целината се обелват и нарязват на кубчета.

В тенджера се слага обезкостената риба, нарязана на едри парчета, лука, морковите, целината, почистените от семената и нарязани на ситно сладка и люти чушки, дафиновите листа, солта и се налива водата.

Вари се около 30-35 минути на умерен котлон. Добавят се фидето и обелените и накълцани на ситно домати. Вари се още десетина минути.

Рибената чорба се сваля от котлона, добавя се маслото и лютия червен пипер, ситно нарязаните магданоз, босилек и девесил, скълцаните скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус, разбърква се и се сервира украсена с резенчета лимон.

Добър апетит!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: