Бързи шницели от кайма с гъби

15/07/2019
"Тук на почит са бързите шницели, защото после бързо може да си отворим биричка и да ги дегустираме "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо693
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със смления черен пипер и сол на вкус, оформете 6 големи шницела, изпържете ги в тефлонов тиган с половината масло, извадете ги и разпределете по чиниите.

В същата мазнина сипете ситно нарязаните гъби и лук и ги задушавайте, докато омекнат, след което добавете виното и доматеното пюре, размесено с 1 с.л. вода.

Разбъркайте брашното с вода, докато се стане на гъста кашичка, прибавете го заедно със солта и останалото масло и бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Залейте шницелите със соса, докато е още горещ, и ги поръсете със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар