Запеканка с филе от риба и бекон

19/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган, в който сте сгорещили олиото, изпържете нарязаните на малки кубчета кромид лук и бекон за 4-5 мин. при непрекъснато бъркане и свалете тигана от котлона.

Измийте, подсушете и нарежете филето на 4 еднакви парчета, които поръсете със ситно нарязания копър, сол и черен пипер на вкус.

Изсипете половината от сместа от тигана в йенска тенджера, отгоре наредете парчетата риба и ги покрийте с останалия бекон и лук.

Разбийте млякото с брашното, докато получите еднородна смес, добавете нарязания на тънки кръгчета зелен лук, разбъркайте и залейте рибата и бекона.

Похлупете тенджерата и сложете ястието да се пече 50 мин. в загрята до 180 градуса фурна.

Поднесете го с прясна салата или със сварени картофи и кисели краставички.

Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
5.49 лв.
Виж ››

За онези, които държат на здравословното хранене - универсална метална кошница за готвене на скара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар