Начин на приготвяне
Измийте месото и го нарежете на малки пилешки хапки. В тиган разтопете кравето масло и запържете месото до златисто. Извадете и поставете в тавичка за печене. Обелете гъбите и ги запържете в същата мазнина.
Добавете шунката и бекона, нарязани на дребно. Запържете до златисто. Извадете и сложете при месото. Нарежете киселите краставички. Тях също сложете в тавичката.
Налейте бялото вино в мазнината и изчакайте 5 минути, за да се изпари алкохолът. Налейте сметаната, посолете и изчакайте да заври.
Сложете сметановия сос в тавичката, поръсете с черен пипер и печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете, оставете леко да се охлади и поръсете с пресен магданоз.
Запеканка от пилешки хапки и бекон на фурна сервирайте с любимо питие и диетична салата. Уникална запеканка с пилешко и гъби!