Запеканка с шунка и картофи

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
240
4
28/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 238
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени картофи се нарязват на полумесеци с дебелина 0, 5 и се варят за 5 минути в подсолена вода. Отцеждат се и сипваме в подходяща тава.

Поръсват се със сол, черен пипер, риган, чубрица, а отгоре се нареждат кубчета шунка. Поръсваме с половината настърган кашкавал.

В купа се разбиват яйцата със заквасената сметана и прибавяме прясно мляко и останалия настърган кашкавал.

Заливаме да покрие навсякъде и разклащаме тавата да попие на всички места.

Печем в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути под фолио, сваля се и запичаме до златисто още 20 минути, като последните 10 минути - само отгоре.

Охладена, запеканката се нарязва.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар