Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постна леща с хлебни хапки

Постна леща с хлебни хапки

Постна леща с хлебни хапки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Постната леща си е истинска класика, а ако добавите и хлебни хапки - неустоимо ястие получавате"

Необходими продукти

  • леща - 1. 5 ч.ч. жълта
  • праз - 2 стръка
  • маслини - 10 - 12 без костилки, зелени
  • моркови - 1 шепа, сушени
  • хляб - 4 филийки
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания праз в половината олио заедно с лещата, добавете доматения сок, малко вода и червения пипер, морковите и оставете лещата да ври, докато остане без вода.

След което я изсипете в голяма чиния и я наръсете със сол и черен пипер на вкус.

Нарежете филийките хляб на кубчета, изпържете ги в останалото олио и ги наредете в чинията около лещата, а между тях поставете маслините.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: