Мусака с патладжан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
416
301
15/09/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 506
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате лука, каймата и прибавяте подправките.

Патладжаните се белят режат се на кръгчета, осоляват се и се оставят 15 минути да им изтече горчивият сок. След това се изпържват.

Доматите се нарязват на кръгчета.

В тавичка най-отдолу се слага ред патладжани, половината от каймата и ред домати. След това другата половина от каймата и отгоре кръгчета патладжани.

Залива се с вода и се пече около 30 минути.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анка георгиева
Анка георгиева
18.08.2013 21:13
но бих предложила по-здравословно,-да не се пьржат,а да се изпекат и обелят патладжаните,аз така я правя,това го научих от Гьрция.
0
0
Мая
Мая
09.08.2013 14:39
Рецептата по принцип е добра, аз от години я правя(без доматите наредени в средата, а объркани с каймата).Редно е обаче ,когато се прилага снимка ,както тук със заливка,рецептата да е пълна.Тези рецепти се четат и гледат не само от опитни домакини, а и от начинаещи такива
0
0
елка янчева
елка янчева
09.08.2013 12:28
Чудесна рецепта!Със заливката става още по-добре!
0
0