Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с патладжан

Мусака с патладжан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Мусака с патладжан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5-6

Необходими продукти

  • патладжани - 1 кг.
  • свинска кайма - 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • вегета - 1 с.л.
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате лука, каймата и прибавяте подправките.

Патладжаните се белят режат се на кръгчета, осоляват се и се оставят 15 минути да им изтече горчивият сок. След това се изпържват.

Доматите се нарязват на кръгчета.

В тавичка най-отдолу се слага ред патладжани, половината от каймата и ред домати. След това другата половина от каймата и отгоре кръгчета патладжани.

Залива се с вода и се пече около 30 минути.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анка георгиева
Анка георгиева
но бих предложила по-здравословно,-да не се пьржат,а да се изпекат и обелят патладжаните,аз така я правя,това го научих от Гьрция.
18.08.2013 21:13
Мая
Мая
Рецептата по принцип е добра, аз от години я правя(без доматите наредени в средата, а объркани с каймата).Редно е обаче ,когато се прилага снимка ,както тук със заливка,рецептата да е пълна.Тези рецепти се четат и гледат не само от опитни домакини, а и от начинаещи такива
09.08.2013 14:39
елка янчева
елка янчева
Чудесна рецепта!Със заливката става още по-добре!
09.08.2013 12:28