Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Яхния»Яхния от задушен глухар

Яхния от задушен глухар

Яхния от задушен глухар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • дивечово месо - 1, 2 кг глухар
  • сланина - 50 г пушена
  • арпаджик - 160 г
  • моркови - 100 г
  • брашно - 15 г
  • сметана - 50 г кисела или прясна
  • доматено пюре - 20 г
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • коняк - 30 г
  • свинска мас - 50 г
  • дафинови листа - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции почистения и измит глухар, накиснете го в марината за 10 часа, след което го отцедете, шпиковайте го с част от сланината, нарязана на парченца, и го изпържете в маста.

Добавете дребно нарязаните моркови и останалата сланина, дафиновия лист, черния пипер и солта, поръсете с брашното, залейте с доматеното пюре, виното и коняк, и задушавайте 10-15 мин.

При сервиране полейте месото с пасирания ароматен сос, подправен със сметаната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: