Еленско филе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Еленско филе1 / 2
29/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Изключително мезе - за ценители и гладници!"

Необходими Продукти

  • еленско месо - филе 140 гр.
  • сланина - 100 гр.
  • брашно - 10 гр.
  • масло - 20 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • сметана - 30 гр.
  • чушки - 1/2 бр.
  • захар - 1 бучка
  • гъби - 100 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.

След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя по следния начин: Брашното се пържи в равно количество мазнина. Прибавя се червения пипер. Залива се със сметаната, а ако е нужно и с малко вода. Пускат се чушките, нарязани на дребно. Когато те омекнат, сосът се опитва на сол и захар и филетата се заливат с него.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вероника Славчева
Вероника Славчева
Днес се направих на готвачка и го сготвих, хареса се на гостите ми. Благодаря.
16.01.2011 18:17