Яхния от задушен глухар

19/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции почистения и измит глухар, накиснете го в марината за 10 часа, след което го отцедете, шпиковайте го с част от сланината, нарязана на парченца, и го изпържете в маста.

Добавете дребно нарязаните моркови и останалата сланина, дафиновия лист, черния пипер и солта, поръсете с брашното, залейте с доматеното пюре, виното и коняк, и задушавайте 10-15 мин.

При сервиране полейте месото с пасирания ароматен сос, подправен със сметаната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар